هر انسانی به طور متوسط طی ۸ ثانیه توانایی تمرکز خود را از دست می دهد، بنابراین اثرگذاری بر دیگران و ماندگار شدن در ذهن آنها نمی تواند کار ساده ای باشد. به بیان دیگر، وقتی برای اولین بار با کسی برخورد دارید، برای شکل دهی به اثری که در ذهن او می گذارید فرصت زیادی نخواهید داشت.
در ادامه ۵ راهکار به شما ارائه خواهیم کرد که کمک می کنند ظرف ۳۰ ثانیه بیشترین اثرگذاری را روی طرف مقابل خود داشته باشید:
۱- خود را متفاوت معرفی کنید
آماندا مارکو، مشاور ارتباطات استراتژیک می گوید وقتی کسی از شما می پرسد که هستید و به چه کاری مشغولید، به عبارت «من فلانی هستم، [عنوان شغلی تان]»، بسنده نکنید. در عوض از روایتی استفاده کنید که طرف مقابل بتواند با آن ارتباط برقرار کند و سریع و راحت بفهمد چه کسی هستید و چه کاری انجام می دهید. برای مثال اگر از کودکی به شغل فعلی خود علاقه داشته اید، این را به شکلی کاملاً مختصر و مفید در معرفی خود بگنجانید.
۲- از به کار بردن اصطلاحات تخصصی بپرهیزید
این کاملاً به شناخت شما از طرف مقابل بستگی دارد. از به کار بردن اصطلاحات و عبارات تخصصی حوزه ی فعالیت خود بپرهیزید، مگر آنکه طرف مقابل شما نیز در همین حوزه فعالیت داشته باشد و با تمام زیر و بم آن آشنا باشد. این کار باعث می شود حرف هایتان برای طرف مقابل قابل فهم تر شود و بهتر در ذهن او بنشیند.
۳- اطلاعات خشک خود را با شرح ماجرا همراه کنید
پژوهشی از سوی دانشگاه استنفورد نشان می دهد آمار به تنهایی با نرخ ۵ درصد تا ۱۰ درصد در ذهن افراد ماندگار می شود. اما همین آمار اگر با شرح یا روایت ماجرا همراه شود نرخ ماندگاری اش در ذهن افراد تا ۶۵ الی ۷۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین اگر آماری برای ارائه کردن دارید، داستان آن را نیز به این آمار بیافزایید.
۴- اگر زمینه ی مشترکی دارید از آن بهره بگیرید
پس از اینکه با کسی مکالمه ای داشتید، به این فکر کنید که از مکالمه تان چه چیزهایی در خاطرتان مانده است. اغلب مواقع درس خواندن در یک مدرسه یا زندگی در یک محل می تواند به خوبی در ذهن افراد بماند. علت این امر آن است که عوامل مشترک، شما و مخاطبتان را با یکدیگر پیوند می زنند و با گره خوردن این آشنایی و خاطرات گذشته، شما را در ذهن او ماندگار تر می کنند.
اگر در میان صحبت هایتان یا از روی پروفایل طرف مقابل در شبکه های اجتماعی به نقطه ی اشتراکی برخورد کردید، این موضوع را به زبان بیاورید؛ اما مراقب باشید در جزئیات زندگی طرف مقابل بیش از اندازه کنجکاوی نکنید.
۵- از طرف مقابل تعریف کنید
به زبان ساده، افراد احساسی که به آنها منتقل می کنید را به خاطر خواهند سپرد. با تعریفی به جا و صادقانه از آنها، سعی کنید حسی که از دیدن شما در خاطرشان ثبت می شود گرما و صمیمیت باشد. همیشه به خاطر داشته باشید همه ی انسان ها به راحتی تفاوت تعریف و تمجید های صادقانه را از تملق گویی و تعریف های بی جا تشخیص می دهند. بنابراین به هیچ وجه سعی نکنید بی جهت از کسی تعریف کنید.
ترجیحاً سعی کنید موضوع مورد تحسین تان با مباحث کاری در ارتباط باشد؛ مثلاً اگر طرف مقابل ارائه ی خوبی داشته یا در ملاقات با شما نظر هوشمندانه ای داده است، از همین موضوع استفاده و او را بابتش تحسین کنید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
برگرفته از : digiato.com